Zo maakt Trivec samen met u het verschil

Home » Zo maakt Trivec samen met u het verschil

1. Uw vraag

Uw vraag als uitgangspunt. Een vraag die zeer waarschijnlijk leidt tot meer vragen terug aan u.  Op weg naar een oplossing zijn het de juiste vragen die helderheid geven, niet het snelste antwoord.  Een standaard product uit ons programma, een maatwerkoplossing of een combinatie; welke vraag heeft u voor ons?

2. Samen oplossen

Soms ligt het voor de hand en is een standaard product of modulaire oplossing het passende antwoord voor u. Is het vraagstuk complexer, dan nemen we samen met u de tijd. Evaringen en ideeën worden uitgewisseld, uitgangspunten verzameld en omgezet naar concretere plannen. We testen in het Experience Lab en bouwen een specifieke proefopstelling als dat nodig is voor uw project

3. Realisatie

Veel van de machines uit ons programma worden in eigen beheer ontwikkeld, getekend en gebouwd. We werken samen met gespecialiseerde toeleveranciers en staan in nauw contact met lak- en lijmfabrikanten ten gunste van het beste resultaat. Bouwen doen we volgens TMC (TrivecModularConcept) waarbij ‘doordachte eenvoud’, duurzaamheid en gemakkelijk technisch onderhoud in de toekomst, uitgangspunten zijn.

4. Support

Op welke manier wordt het beste uit de techniek gehaald?  Welke setup en welke instellingen leiden tot het beste resultaat?  Ervaringen delen, begeleiden en trainen op onze locatie en ter plaatse bij u. Ons backoffice team regelt benodigdheden en onderdelen voor uw machine en zorgt voor technische begeleiding via de telefoon, E-mail of de Trivec Back Office Whatsapp. Is uw machine voorbereid voor koppeling aan internet?; dan behoort technisch support op afstand tot de mogelijkheden.

Stel een vraag