+31 (0)512 510035 info@trivec.eu
Home 9 Project 9 MDF zijde nauwkeurig afdichten met TTEPS techniek

Project

MDF Edge Sealing met TTEPS – UV-LED (Nederland)

Project afbeeldingen

1. Uw vraag

De klant had destijds de vraag bij ons neergelegd hoe de zijkanten van MDF panelen effectief gecoat kunnen worden. MDF wordt met name gebruikt als basismateriaal voor meubels en keukens. De vraag was uitdagend omdat MDF zeer poreus materiaal is. Het mocht hiernaast geen arbeidsintensief proces zijn en er was een zeer hoge nauwkeurigheid vereist om de overige zijden intact te houden.

2. Samen oplossen

In nauwe samenwerking met de klant en de olieleverancier zijn er diverse tests uitgevoerd om een effectief productieproces te ontwikkelen. Na enkele maanden van testen konden de eerste stappen gezet worden richting een nieuwe TTEPS techniek. Deze techniek is zeer nauwkeurig en kan de verlangde snelheden eenvoudig aan. De speciaal ontwikkelde TTEPS machine kon binnen de bestaande productielijnen worden ingebouwd.

3. Realisatie

De TTEPS machine werd geïntegreerd in de bestaande (en later in de nieuwe) profileerlijn. De werkstukzijden kunnen hierdoor in één doorvoer met snelheden tot 40 meter per minuut worden gefreesd, gesealed en gedroogd. De techniek is dusdanig goed bevallen dat er nog een TTEPS machine is geïnstalleerd in het laboratorium van de klant om in te zetten voor productontwikkeling.

Project video

Share This