+31 (0)512 510035 info@trivec.eu
Home 9 Project 9 Printen Op Betontegels

Project

Printen Op Betontegels (Nederland)

Project afbeeldingen

1. Uw vraag

Een klant gestationeerd in Nederland was op zoek naar een oplossing om betontegels om te toveren tot natuurtegels. De belangrijkste voorwaarde was een duurzame oplossing; de coating mocht niet gevoelig zijn voor verkleuring.

2. Samen oplossen

In intensieve samenwerking met de klant en een gespecialiseerde lakleverancier is er getest met diverse printtechnieken. Verschillende technieken zijn bij dit proces overwogen, zoals een UV-primer, UV-print, UV-base en het aanbrengen van een top coat op de tegels. Toen de geschikte techniek was gevonden heeft de lakleverancier de juiste walsbekleding ontwikkeld. Het resultaat van de applicatie is gefinetuned doormiddel van veelvuldig testen.

3. Realisatie

De oplossing is geïntegreerd in het huidige productieproces. Het transportsysteem van het proces bestaat uit een ‘schuiftransport’ waarmee een groep tegels steeds een sectie naar voren wordt geschoven. De walsmachines zijn ontworpen als portalen over het huidige transportsysteem. In combinatie met UV-droging en een printinstallatie worden de betontegels getransformeerd in natuurtegels of voorzien van een bedrijfslogo/patroon.

Project video