+31 (0)512 510035 info@trivec.eu
Home 9 Project 9 Tweelaags afwerkingslijn voor parket (Zweden)
Project

Tweelaags finishing lijn parket op maat (Verenigde Staten)

Project afbeeldingen

1. Uw vraag

Onze klant in de Verenigde Staten vroeg ons te helpen met het automatiseren van het aanbrengen van een beschermlaag met hard wax of waterlak. Tot dan werden alle applicaties en voorbehandelingen met de hand gedaan en exclusief de high-end markt bediend. De klant wilde ook dat de lijn gereed is voor toekomstige uitbreidingen.

2. Samen oplossen

Er is vanaf het begin van dit project rekening gehouden met de beschikbare productieruimte. Samen is er een oplossing gevonden die past bij de mogelijkheden. Door de applicatiestappen te combineren wordt er veel efficiënter gewerkt zonder dat het ambachtelijke karakter van de finish verloren gaat. Na de voorbehandelingen, de applicaties en het drogen van de finish, wordt er een beschermlaag aangebracht. Deze beschermlaag betreft een onzichtbare lak of een beschermende oxidatieve hardwax olie.

3. Realisatie

De lijn is zo ontwikkeld dat alle processtappen in één doorvoer worden behandeld doormiddel van UV-droging. Van het schoonmaken tot de base coat, en het tussenschuren tot de top coat. Het modulaire karakter maakt het mogelijk om van de finishinglijn in de toekomst naar wens uit te breiden.

Project video